Het nieuwe boek ‘Stephen Hawking ‘van Leonard Mlodinow is uit. Een boek over het wetenschappelijk icoon van de afgelopen vijftig jaar. In deze boeiende memoires vertelt schrijver en natuurkundige Mlodinow het verhaal van zijn vriend Stephen Hawking en hun samenwerking, en geeft hij een intiem verslag van deze gigant van de wetenschap.

Wetenschappelijk ontdekkingen van Hawking

Kosmoloog Stephen Hawking was een van de briljantste natuurkundigen van onze tijd. Hij was een Britse wetenschapper, professor en auteur die baanbrekend werk verrichtte in de natuurkunde en kosmologie, en wiens boeken hielpen om wetenschap voor iedereen toegankelijk te maken.

Stephen Hawking

Hawking werd het bekendst vanwege zijn werk op het gebied van zwarte gaten en singulariteiten in de kosmologie. Een singulariteit is een punt met een oneindig klein volume en een oneindig grote dichtheid. De ruimtetijd is hier zó sterk gekromd, dat ruimte en tijd feitelijk ophouden te bestaan. Een belangrijke ontdekking die Hawking deed was dat een singulariteit op het moment van de oerknal in de algemene relativiteitstheorie onvermijdelijk was. Een tweede belangrijke ontdekking van hem was de hawkingstraling, die wordt uitgezonden door zwarte gaten. Hawking toonde aan dat zwarte gaten door kwantumeffecten zwarte straling kunnen uitzenden. Ook ontwikkelde Hawking het begrip imaginaire tijd in de kosmologie. Met deze imaginaire tijd hoopte hij singulariteiten zoals bij de oerknal en in zwarte gaten te kunnen oplossen.

Populaire wetenschap

Hawking heeft meerdere baanbrekende boeken geschreven, maar zijn bekendste boek, Het heelal, maakte hem wereldwijd beroemd. In dat boek legt hij voor leken uit hoe het heelal is ontstaan en hoe zwarte gaten werken. Het werd een van de best verkochte populair-wetenschappelijke boeken ooit en is sinds de publicatie in 1988 meer dan 10 miljoen keer verkocht. Daarnaast schreef hij kinderboeken en verscheen hij in Star Trek: The Next Generation, The Simpsons en The Big Bang Theory.

Het boek ‘Stephen Hawking’

Het nieuwe boek ‘Stephen Hawking’ gaat over het leven van de beroemde natuurkundige. De schrijver Leonard Mlodinow was een goede vriend en collega van Hawking. Mlodinow vertelt in het boek niet alleen over Hawkings wetenschappelijke ontdekkingen, maar ook hoe hij met zijn ziekte ALS worstelde waar hij uiteindelijk aan overleed, over zijn vriendschappen, zijn medeleven en goede humor.

Mlodinow creëert een prachtig portret van Stephen Hawking en beschrijft hem als een briljante, ondeugende en genereuze man wiens leven niet alleen uitzonderlijk maar ook echt inspirerend was. Zeker een aanrader voor iedereen die meer over deze briljante geest wil weten.

Laat een reactie achter

Quick Navigation
×

Cart