Op mijn website vind je de nieuwste en beste boeken over wetenschap. De klassiekers en de beste boeken uit de categorieën wiskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde, aarde, psychologie, geschiedenis en big history.

Ik zoek soms wel eens goed boek over een bepaald onderwerp. Een leuk populair wetenschappelijke boek over scheikunde bijvoorbeeld. Geen saai schoolboek maar een boek waarin je op een leuke manier leert over de elementen. Dan is bijvoorbeeld het boek ‘Onze bouwstenen‘ leuk om te lezen. Daarin legt Anja Røyne de oorsprong van het leven op aarde bloot aan de hand van de elementen uit het periodieke systeem. Dat boek kun je vinden onder de categorie scheikunde

Zelf vind ik het heel leuk om boeken te lezen die diverse wetenschappelijke disciplines beschrijven. Die vallen onder de category ‘Big History‘. Sapiens is daarvan een van mijn favorieten. Ook ‘Hoe het leven ontstaat”is een van de interessantste boeken die ik heb gelezen. Daarin wordt beschreven hoe de Kwantummechanica invloed heeft op het leven. Biologie en natuurkunde komen beide voor in het boek.

Ook kun je op mijn website de klassiekers vinden. Dat zijn de beste boeken ooit geschreven over wetenschap. Voor biologie en natuurkunde heb ik ook nog een aparte pagina aangemaakt met klassiekers binnen desbetreffende categorie, omdat over deze vakgebieden heel veel geschreven is. S’werelds grootste denker Stephen Hawking ontbreekt daarin natuurlijk niet. Zijn boeken ‘Het heelal‘ en ‘Het universum‘ zijn daarin te vinden en ook zijn laatste boek ‘de antwoorden op de grote vragen‘ vind je onder de categorie natuurkunde

Ik heb (nog) niet alle boeken gelezen, maar doe mijn best. Als ik een boek heb gelezen zal ik er een bericht over schrijven en m’n eigen recensie erbij zetten. Ik hoop dat jouw boek er ook tussen zit en dat ik je een beetje op weg kan helpen met het kiezen.

In ieder geval heel veel leesplezier!

Groetjes Guusje

Laat een reactie achter

Quick Navigation
×

Cart